Bir Şeyleri Durdurabilmek İçin Bile Durmak Gerekir

Yayınlandı: 9 Ağustos 2014 / kitap, roman
Etiketler:, , , ,
Dur Bir Mola Ver / Tom Robbinsdur bir mola ver

Toplumun tüm değer yargılarından kendini dışarıda tutabilmeyi becermiş çingene Amanda ve yine Amanda gibi kendi özgü düşüncelere sahip  davulcu Ziller’ in kendi hayatlarını kendi beklentisizliklerinde birleştirmleriyle başlayan ve bu beklentisizliklerinde beklenmeyenlerin anlatıldığı bir roman Dur Bir Mola Ver.

Anlatıcı Marks Harikulade’nin de romanın karakteri oluşu ve Amanda -Ziller ikilisinin düşünce ve hareket yapısında oluşu romandaki karakter uyumunun en güzel örneğiydi benim için. Romanın, okundukça sizi ileride merak uyandıracak olaylar beklentisi içerisine  sokması her sayfada devam etmekte ve bu beklenti er ya da geç gerçeğe ermekte.

Marks,Amanda,Ziller ve Delifişek Purcell in yapmaya çalıştığı; toplumu, sorgulamadan kabul etmek zorunda bırakıldıkları yargıların neler olduğunun farkında olmalarını sağlamak.Toplumun, nelerin farkında olmalarını bilmelerini sağlamaya çalışırlarken bazı şeylerin düşünüldüğü kadar kolay olamayacağını anlayan karakterlerimiz bir şeyleri durdurabilmek için bile durmak gerekliliğinin farkına varacaklardır.

Tom Robbins okumaya başlayacaklar için naçizane önerim yazarın Parfümün Dansı isimli romanı ile başlamalarıdır. böylelikle yazarın üslubuna alışmaları kolaylaşacaktır.

 

 

Yorum bırakın